Bivol Dental

Chirurgie stomatologica si Implantologie

Tratamentele de chirurgie stomatologica, cunoscute si sub numele de chirurgie dentara, au scopul de a restabili starea sanatatii cavitatii orale, atat prin intermediul extractiilor dentare, cat si a lucrarilor de implantologie specifice. De cele mai multe ori, interventiile chirurgicale preced aplicare unor proteze, lucrari protetice sau implanturi dentare. Cea mai frecventa interventie chirurgicala este extractia dentara.

Dintele este extras doar in cazuri extreme, cand acesta este foarte distrus si nu mai poate fi refacut in cadrul tratamentului terapeutic sau daca imbolnavirea sa provoaca complicatii. Dintele extras poate fi inlocuit cu un implant dentar sau o punte dentara.

Implantul dentar presupune inlocuirea unui dinte sau a mai multor dinti care lipsesc si care reda, in proportie de 95% functionalitatea acestora. Implantul dentar este o alternativa pentru lucrarile protetice dentare care presupun slefuirea dintilor naturali.

Implanturile dentare sunt realizate din titan de inalta calitate si puritate, un material biocompatibil cu organismul, care permite integrarea biologica in tesutul osos prin procesul de osteointegrare.

Implantul dentar prezinta multiple beneficii pentru pacient:

  • ofera estetica si functionalitatea unui dinte natural
  • imbunatateste masticatia, fonatia si fizionomia
  • mentine nivelul osului si al gingiei prin limitarea atrofiei osoase
  • previne migrarea dintilor si paradontoza
  • stabilizeaza lucrarile protetice
  • este durabil si rezistent, fiind o solutie viabila pe termen lung